torsdag 28 januari 2010

Fluffig frusen polkagrispaj


Jag är på besök hemma hos mamma i Uppsala, så det blir inga nya pysselinlägg nu på ett par dagar - men här kommer det ett litet recept.... :) Fluffig frusen polkagrispaj. Försvinnande god om du frågar mig! Det är återigen systrarna Eisenman som inspirerat. Receptet kommer ursprungligen från deras bok "Vinterns söta". Köp den! Bilder på pajen kommer när jag kommer hem igen..

Till botten:
20 st småkakor med chokladsmak (jag använder Ballerina choko (hela med smet o allt)
2 msk kakao
25 g smält smör

Blanda ihop ordentligt. I min maskin tar det lååång tid innan kakorna smulats sönder. Det är nästan så man hinner ge upp - men gör inte det! Tryck ut degen i en springform. Ställ in i frysen.

Fyllning:
5 dl grädde
1 burk mashmallowfluff
1 dl polkagrisar + till dekorering
Några droppar pepparmyntsolja
Några droppar rör karamellfärg

Vispa grädden & rör försiktigt ner fluffet. Det finns en viss risk att fluffet rörs ut helt (en kompis råkade ut för detta, men då hade hon i minimashmallows & det funkade fint...). Krossa 1 dl polkagrisar & blanda i. Ha i ett par droppar pepparmyntsolja. Smaka & avgör när du tycker att det smakar tillräckligt.

Ta undan 1/3 av gräddblandningen & blanda i den mindre delen några droppar röd karamellfärg.

Häll i den större mängden gräddblandning i pajformen. Ta den rödfärgade blandingen & häll på. Försök att marmorera lite med en kniv eller liknande för att blanda ut lite med den vita blandningen. Det blir snyggt! Garnera gärna med lite polkagrisar.

Ställ in pajen i frysen & låt stå minst 5 timmar innan den serveras. Ta fram den ca 15 minuter innan den ska ätas. Då hinner den bli perfekt!

Lycka till & ha en härlig dag!

Kram Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar