lördag 24 april 2010

En fantastisk ananaspaj...


Fick en gång smaka på en ananaspaj som min kollega Emma gjort. Å vilken paj.. Så god! Och fantastiskt smidig att göra - blir dessutom typ ingen disk - vilket är väldigt bra när man inte har diskmaskin, haha....

Pajdeg

175 g smält margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 krm salt
½ tsk bakpulver



Fyllning

1 ägg
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche (fetaste sorten, annars blir det rinnigt....)
1 stor burk krossad ananas (väl avrunnen)

Sätt ugnen på 175 grader.
Pajdegen görs i en kastrull. Blanda ihop alla ingredienser. När den är lite svalare -tryck ut den i pajformen. Jag brukar göra det med en sked om den fortfarande är lite varm. Den är väldigt lättarbetad!
Ingredienserna till fyllningen blandas i en skål. Rör inte för mycket så att creme fraichen blir rinnig.... Häll fyllningen i pajskalet & grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Är godast att servera lite ljummen tycker jag, med lite vaniljglass.. . MUMS! (Går utmärkt att frysa!)

Kram Therese

2 kommentarer:

  1. *Mumms* Detta måste testas ♥

    SvaraRadera
  2. Mums vad gott det var! Får baka ngn gång när Henric inte e hemma =) Kram!!

    SvaraRadera