fredag 26 mars 2010

Smarrig tårta....


Gillar du choklad & kokos? Då är detta tårtan för dig.... Receptet kommer från Therese Wikströms bok "Tillfällen att njuta en liten smula". Hon är konditor - bara det säger väl vilka smaskigheter som döljer sig i den boken....

En tårta till 12 personer....

Botten
4 dl kokos
½ dl farinsocker
½ dl socker
3 msk sirap
4 ägg

Topping
300 g mjöklchoklad av god kvalitet (fast jag har använt en sedvanligt vanlig mjölkchoklad...)
2 msk smör
3 dl grädde
1 msk honung

Blanda alla ingredienser till botten. Häll smeten i en rund springform. Grädda ca en kvart i 175 grader. Sen är det viktigt att botten får svalna ordentligt!
Hacka chokladen. Koka smör, grädde & honung & häll det över den hackade chokladen. Rör tills det bildas en jämn smet. (Jag lät det bara koka upp - vilket säkert är fel eftersom toppingen blev väldigt rinnig... Ska säkert göras mer som kola - så koka lite längre. Kanske ett kulprov kan funka? Om du testar & får den så där bra som det kan tänkas vara meningen att det ska bli - hör av dig till mig!)
Häll smeten på den svala botten & låt stå till nästa dag innan den serveras.

Lycka till! Kram Therese

1 kommentar:

  1. Oj... och jag som har allt utom chokladen hemma - nu får det nog bli en tur till affären i morgon *skrattar* Det här låter ju jättegott!

    Tack för tipset!

    SvaraRadera