lördag 26 juni 2010

Peach melba, I love....


För dryga veckan sedan hade jag besök av lite kollegor. Vi är ett gäng som träffas regelbundet & besöker varandra. Så mysigt! Den här gången var det min tur att få bjuda på mat & efterrätt. Jag testade ett recept från Hallon & Blåbär´s blogg & det blev faktiskt riktigt lyckat. Får absolut plats i min receptpärm & kommer säkert att göras igen när tillfälle ges...

Ger 8-10 bitar

Maräng
6 äggvitor
1 tsk äppelcidervinäger
3½ dl socker
2 tsk Maizena
1 msk kakao

Hallonmousse
1½ dl tinade hallon
3/4 dl gelésocker Multi
2½ dl vispgrädde
100 g vit choklad

Fyllning & garnering
2-3 st inlagda persikor
30 g mörk choklad
½ dl frysta hallon

Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smörj med lite olja.
Blanda Maizena, socker & kakao. Vispa äggvitorna tills det går att vända bunken utan att innehållet trillar ut...
Häll i vinägern. Häll sedan i sockerblandningen i äggvitorna (lite i taget). Vispa sedan allt tills blandningen är blank. Bred marängen i ett jämt lager på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 150 C, ca 20 minuter. Sänk sedan temperaturen till 110 C & grädda ytterligare ca 20 minuter. Låt maränegn svalna på plåten innan den stjälps upp på ett annat bakplåtspapper.
Lägg de tinade hallonen tillsammans med gelésocker i en kastrull & låt koka försiktigt någon minut. Ställ kallt för att svalna. Smält den vita chokladen (vattenbad eller mikro). Vispa grädden. Blanda ihop den något avsvalnade chokladen, grädden & den svala hallongelén.
Bred moussen över marängen, men spar ett par cm på ena långsidan. Strö över tärnade persikobitar. Börja sedan att rulla ihop marängen från den långsida med fyllning & låt kakan vila med skarven nedåt. Smält den mörka chokladen & ringla över marängrullen. Strö över krossade, frysta hallon. Mumma!

1 kommentar:

  1. Denna måste testas ***Mumms***
    Tack såå ♥-ligt för Receptet/Kram & ha en fortsatt Trevlig Midsommarhelg!

    SvaraRadera