Det här är ett recept som jag fått av en kompis. Jag blev helt såld när hon bjöd på dessa läckerheter... Jag gör de i stora muffinsformar (en sats till ca 10 muffins) & då är det en helt perfekt efterrätt. Dessutom äter man nog inte mer än 1 stor muffins efter middagen varför det är lätt att beräkna & göra i förväg. De är klart godast att äta nybakta. Det är ingen hit att frysa in dem med smuldeg på - den blir kladdig i konsistensen när den tinas. Om de bakas dagen innan - värm upp dem lite i ugnen innan de serveras...
Muffinssmet
100 g smält margarin
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
2 msk margarin
Smuldeg
75 g margarin
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Skär äpplena i små bitar & stek i margarin, kanel & socker. Låt svalna.
Blanda ihop muffinssmeten & fördela i muffinsformar. Fyll de ungefär till hälften.
Lägg i de karamelliserade äppelbitarna, så mycket du önskar.
Toppa med smuldeg. Ta ganska rejält.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, 200 grader.
Serveras allra bäst ljumma med vaniljvisp eller glass.
Mumsigt.... Lycka till!
super goda muffins, sällan smakat så goda!
SvaraRaderarekommenderas verkligen.
tack så mycket!
/ josefine 17år